ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Με κενά και ελλείψεις ενεργοποιείται η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet, ιδιώτες και επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους προμηθευτές τους.

Ωστόσο, η αρχική έκδοση της πλατφόρμας που θα βγει στον «αέρα» θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και τα ταμεία καθώς η ολοκληρωμένη μορφή, που θα περιλαμβάνει και τα χρέη προς τους υπόλοιπους πιστωτές θα «ανέβει» από τα μέσα φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η σύνδεση του συστήματος με την εφορία και τα τελωνεία θα γίνει από Σεπτέμβριο και με τις τράπεζες στις αρχές Οκωβρίου.

Επιπλέον, ο οφειλέτης θα πρέπει ο ίδιος να «τρέξει» τη διαδικασία αφού πέρα από τα χρέη που θα εμφανίζονται αυτόματα στο σύστημα, θα πρέπει να εισάγει στο σύστημα πληροφορίες όπως αναλυτική περιουσιακή κατάσταση (καταθέσεις, ακίνητα, επενδύσεις) και άλλα έγγραφα (τιμολόγια, επιταγές, κτλ) μόνος του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνολική διαδικασία εκτιμάται ότι διαρκεί 2-3 μήνες για οφειλές έως 2 εκατ. ευρώ καθώς για μεγαλύτερες οφειλές θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.