ΔΝΤ: Ζητεί μείωση αφορολογήτου και υλοποίηση των αντιμέτρων

ΔΝΤ: Ζητεί μείωση αφορολογήτου και υλοποίηση των αντιμέτρων

Το Ταμείο έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θέλει το αφορολόγητο να έρθει ένα χρόνο νωρίτερα…

«Φωτιά» στην τρίτη αξιολόγηση βάζει το ΔΝΤ, το οποίο εμμένοντας στην άποψη ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ακόμη και αν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, ζητεί να επισπευσθεί η μείωση του αφορολογήτου το 2019 αντί του 2020.

Το Ταμείο έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θέλει το αφορολόγητο να έρθει ένα χρόνο νωρίτερα ώστε να εφαρμοστεί μαζί μα την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο πιθανολογείται ότι θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι του με την έναρξη της αξιολόγησης.

Το Ταμείο ζητά επίσης την αναστολή στην υλοποίηση των αντιμέτρων το 2023, οπότε μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Επιπλέον επιμένει στην άποψη πως οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και ζητεί να γίνει αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού τους, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πηγές που αναφέρει η εφημερίδα πάντως δεν αποκλείουν μεταστροφή του σε συμβατική κατεύθυνση, όπως έγινε τον Ιούλιο με την απόφαση για την επί της αρχής συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η διαδικασία αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμά διαφαίνεται σε κάθε περίπτωση βασανιστική, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μόνο αν στο τέλος γίνει σχετικά αθόρυβα και χωρίς διακηρύξεις περί εξαιρετικά μη βιώσιμου χρέους δεν θα πληρώσει ακριβό τίμημα η Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.