ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χ.Μελάς: Αναγγέλει επερχόμενη «παραγραφή φορολογικών υποθέσεων» (φωτό)

Χ.Μελάς: Αναγγέλει επερχόμενη «παραγραφή φορολογικών υποθέσεων» (φωτό)

Ο γνωστός φοροτεχνικός Χρήστος Μελάς με ανάρτηση του στο facebook αναφέρει ότι επίκειται παραγραφή φορολογικών υποθέσεων για υποθέσεις μέχρι και το 2005 και ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να κάνει σύντομα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στην ανάρτηση του επισημαίνει επίσης ότι «για τις υποθέσεις από το 2006 μέχρι και το 2010 θα μπορεί να γίνει έλεγχος μόνο αν προκύψουν συμπληρωματικά στοιχεία που δεν γνώριζε η εφορία».

Αναλυτικά η ανάρτηση του έχει ως εξής:

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Το υπουργείο οικονομικών ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΟ και θα ανακοινώσει σύντομα ότι ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ όλες οι υποθέσεις μέχρι και το 2005. Για τις χρονιές αυτές δεν θα μπορεί να γίνει πλέον φορολογικός έλεγχος.

Από το 2006 μέχρι και το 2010 θα μπορεί να γίνει έλεγχος ΜΟΝΟΝ όταν προκύψουν ΝΕΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που δεν γνώριζε η εφορία.

Όσοι περιλαμβάνονται στις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού μπορούν να ελεγχθούν για οικονομικές πράξεις από το 2006 και μετά. Οι πράξεις έως 31-12-2005 έχουν παραγραφεί και δεν θα λαμβάνονται υπόψη στον έλεγχο.

Για οικονομικές πράξεις από το 2011 και μετά μπορεί να γίνει έλεγχος σε οποιονδήποτε φορολογούμενο.»

Δείτε τη φωτογραφία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.