ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προειδοποίηση του ΔΝΤ: «Η Ισπανία πρέπει να συγκρατήσει το χρέος της»

Προειδοποίηση του ΔΝΤ: «Η Ισπανία πρέπει να συγκρατήσει το χρέος της»

Το χρέος και το έλλειμμά της θα πρέπει να συγκρατήσει η Ισπανία και παράλληλα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας για να αντέξει μελλοντικά σοκ καθώς οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία αυξάνονται, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2018 στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης στο 2,7%, συμβαδίζοντας με τις εκτιμήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, από το 2,8% που προέβλεψε τον Απρίλιο.

«Σε αυτή τη συγκυρία, είναι κρίσιμης σημασίας να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας για να αντέξει τα σοκ», ανέφερε το ΔΝΤ στην συμπερασματική του δήλωση στην έκθεση του 2018 για την Ισπανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δύο τομείς πολιτικής είναι σημαντικοί για αυτόν τον στόχο: η επανεκκίνηση της διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και η διατήρηση της ουσίας των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας» που εισήγαγε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επίπεδα χρέους έχουν μειωθεί μόνο οριακά ενώ η οικονομία έχει αναπτυχθεί με ισχυρό ρυθμό, καθιστώντας τον στόχο της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα στο 1,8% του ΑΕΠ για το 2019 «κρίσιμης σημασίας και κατάλληλο», σύμφωνα με το ΔΝΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.