Ανοίγει ο δρόμος για δεκάδες προσφυγές κατά του ομίλου Volkswagen και για χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι εξαπατήθηκαν θεωρώντας ότι αγοράζουν οικολογικό αυτοκίνητο με μειωμένες εκπομπές ρύπων, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει Ελληνίδα καταναλώτρια.

Η συγκεκριμένη Ελληνίδα, η οποία ήταν κάτοχος ενός μικρού Polo VW με τιμή κτήσης τα 14.000 ευρώ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της κατασκευάστριας εταιρείας στη Γερμανία, όταν πληροφορήθηκε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στους κινητήρες diesel. Η πρωτόδικη απόφαση υπ’ αριθμό 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών είχε ορίσει αποζημίωση της τάξης των 5.200 ευρώ στην ενάγουσα.

Η VW άσκησε έφεση και η εκδίκαση είχε οριστεί για σήμερα, Παρασκευή 23/11, όμως αιφνιδίως, μια μέρα πριν, η εταιρεία έκανε πίσω. Η VW απέσυρε την έφεσή της, καθιστώντας τελεσίδικη την απόφαση του Ειρηνοδικείου και υποχρεώνοντας την αυτοκινητοβιομηχανία να πληρώσει το ποσό που έχει οριστεί.

Πρόκειται για την πρώτη καταναλώτρια στη χώρα μας, η οποία λαμβάνει με απόφαση δικαστηρίου την αποζημίωσή της από την κατασκευάστρια εταιρεία. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της ενάγουσας, Ηλίας Μπέτζιος, το γεγονός αυτό ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για χιλιάδες καταναλωτές στην Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

«Πλέον άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για χιλιάδες έλληνες καταναλωτές, που αγόρασαν τα συγκεκριμένα οχήματα, να διεκδικήσουν από την κατασκευάστρια εταιρεία τα νόμιμα δικαιώματά τους και να λάβουν υψηλές αποζημιώσεις, αφού όπως αναφέρει η απόφαση εξαπατήθηκαν και αγόρασαν ένα όχημα του οποίου πλέον η αξία μεταπώλησης έχει μειωθεί δραματικά συνεπεία του σκανδάλου Dieselgate. Και είναι πλέον τελεσίδικο», δήλωσε ο κ. Μπέτζιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Μπέτζιο, η υπόθεση του σκανδάλου dieselgate αφορά περίπου 30.000 Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.