ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αναδρομικά στρατιωτικών: Απογοήτευση με το τελικό πόσο που θα πάρουν μετά τις κρατήσεις που θα υποστούν (φωτο)

Αναδρομικά στρατιωτικών: Απογοήτευση με το τελικό πόσο που θα πάρουν μετά τις κρατήσεις που θα υποστούν (φωτο)

Δεν ξέρουν αν πρέπει να χαρούν ή να στεναχωρηθούν οι δικαιούχοι εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους “κόπηκε το γέλιο” όταν είδαν το τελικό ποσό των κρατήσεων που θα υποστούν τα αναδρομικά που θα μπουν στις 13 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς τους.

Ήδη από χθες τα Γενικά Επιτελεία ξεκίνησαν την ανάρτηση των σχετικών υπολογιστικών φύλλων στις σχετικές τους εφαρμογές, με πρώτη την Πολεμική Αεροπορία και στην συνέχεια το Στρατό Ξηράς. Μάλιστα, τόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του προσωπικού που η σχετική εφαρμογή μισθοδοσίας του ΓΕΑ “έπεσε” και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από το αρμόδιο προσωπικό του Επιτελείου για να λειτουργήσει εκ νέου το σύστημα.

Όμως, όταν τα στελέχη των ΕΔ κατάφεραν να δουν τα ποσά που θα τους αποδοθούν σίγουρα το συναίσθημα που τους κατέκλυσε ήταν αυτό της χαρμολύπης, καθώς διαπίστωσαν ότι τα οφειλόμενα ποσά των αναδρομικών είναι αρκετά “κουτσουρεμένα”.

Στα χέρια μας βρέθηκε το σχετικό αναλυτικό φύλλο μισθοδοσίας ενός Ανθυπασπιστή του Στρατού Ξηράς, στο οποίο οι συνολικές κρατήσεις, σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς αγγίζουν το 34,9% του συνολικού εφάπαξ ποσού!

Χαρακτηριστικά, ο συγκεκριμένος Ανθυπασπιστής σύμφωνα με το φύλλο μισθοδοσίας του, δικαιούται το ποσό των 4.229,15 ευρώ. Όμως από αυτά θα μπουν στο λογαριασμό του μόνο 2.750,79 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κρατήσεις που θα έχει είναι συνολικά 1.478,36 ευρώ, καθώς πέρα από τον φόρο εισοδήματος 20% του επιβάλλεται περαιτέρω κρατήσεις στο ποσό εξαιτίας της Νοσοκομειακής περίθαλψης, της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλων ειδικών εισφορών και κρατήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.