ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Έγινε η φορολοταρία – Δείτε αν είστε ένας από τους 1.000 τυχερούς

Έγινε η φορολοταρία – Δείτε αν είστε ένας από τους 1.000 τυχερούς

Μοίρασε και αυτό το μήνα “χιλιάρικα” η φορολοταρία. Λίγοι τυχεροί θα κάνουν… ακόμα πιο χαρούμενα χριστούγεννα. Πως θα δείτε εάν είστε ανάμεσα στους τυχερούς.

Όπως κάθε μήνα έτσι και σήμερα Δευτέρα (29.11.2018) και παραμονή Χριστουγέννων, η φορολοταρία μοίρασε… χιλιάρικα σε λίγους τυχερούς.

Η φορολοταρία αποδείξεων του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ήταν για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι, προκειμένου να μπορέσουν να δουν εάν είναι αυτοί οι νικητές ακολουθούν αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Επιλέγουν: Είσοδος στην εφαρμογή, όπου θα τους ζητηθούν το όνομα χρήστη και ο κωδικός τους στο TAXISnet.

Όσοι κληρωθούν στη φορολοταρία θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό.

Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Συγκεκριμένα:

Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Η επόμενη κλήρωση

Για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου στα τέλη Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν νέες κινήσεις για τον περιορισμό των μετρητών. Έτσι αναμένεται να μειωθεί το όριο πάνω από το οποίο οι συναλλαγές γίνονται υποχρεωτικά μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σήμερα το όριο αυτό είναι στα 500 ευρώ και αναμένεται να μειωθεί ακόμη και στα 300 ευρώ.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το σχέδιο που τη μείωση του ορίου χρήσης μετρητών από τα 500 ευρώ ημερησίως ανά συναλλαγή, που ανέρχεται σήμερα, στα 300 ευρώ. Συναλλαγές άνω των 300 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά αλλά μόνο με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) ή μέσω e-banking.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα σχεδιάζονται και άλλα μέτρα όπως η υποχρεωτική εγκατάσταση POS και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, η αύξηση των δαπανών με πλαστικό χρήμα που εξασφαλίζουν το αφορολόγητο όριο στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.