Ισχυρές πτωτικές τάσεις στο χρηματιστήριο στην Ιαπωνία μετά την υποχώρηση της Wall Street

Ισχυρές πτωτικές τάσεις στο χρηματιστήριο στην Ιαπωνία μετά την υποχώρηση της Wall Street

Ισχυρές πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι δείκτες Nikkei και Topix στο χρηματιστήριο του Τόκιο με το κλίμα εμφανώς επηρεασμένο από την υποχώρηση της Wall Street και τους επενδυτές να μη δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν ρίσκα.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 1.018,74 μονάδες (-5,05%), στις 19.147,45 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix παράλληλα υποχωρούσε κατά 74,27 μονάδες (-4,99%), στις 19.147,45 μονάδες.

Αναλυτές σημειώνουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε μια συνεδρίαση του δείκτη Nikkei από το 1990.

Η «βουτιά» αυτή ακολουθεί τη μεγάλη κατρακύλα των μετοχών στη Wall Street τη Δευτέρα με τις μετοχές να κατρακυλούν σε χαμηλά 19 μηνών, διευρύνοντας το συνεχίζομενο sell-off για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η η εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε η χειρότερη από τον Αύγουστο του 2011 για τον S&P 500, ενώ η αγορά πρόκειται να ολοκληρώσει τον χειρότερο Δεκέμβριο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης του 1929…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.