«Έρχονται» έως και 100 δόσεις στις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

«Έρχονται» έως και 100 δόσεις στις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

Την έγκριση των Θεσμών για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς του Δήμους αναμένει το οικονομικό επιτελείο ώστε οι πολίτες να εξοφλήσουν τα χρέη από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, τέλη, κ.ά.

Οι διάταξη για τη νέα ρύθμιση αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα στη Βουλή και να ενεργοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές προς τους Δήμους θα συνοδεύεται με διαγραφή έως και 100% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των δόσεων τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις. Ειδικότερα, η διαγραφή των προσαυξήσεων θα υπολογίζεται ως εξής:

– 100% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής.

– 80% για εξόφληση σε 2-24 δόσεις.

-70% για εξόφληση σε 25-48 δόσεις.

-60% για εξόφληση σε 49-72 δόσεις.

-50% εάν εξοφληθεί η οφειλή σε 73-100 δόσεις.

Οι οφειλέτες θα έχουν περιθώριο 4 μηνών για να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση. Η πρώτη δόση ή εφάπαξ πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης, ενώ η ελάχιστη δόση θα ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Η καθυστέρηση της δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε να καταβληθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης όσοι χρωστούν στους Δήμους θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα εφόσον καταβάλλουν το 5% της ρυθμιζόμενης οφειλής για χρέη έως 5.000 ευρώ, 10% για οφειλή από 5.001- 10.000 ευρώ και 20% για χρέη άνω των 10.001 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.