ΗΠΑ: Τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed ζητά και πάλι ο πρόεδρος Τραμπ

ΗΠΑ: Τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed ζητά και πάλι ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιμένει και ζητά από την ομοσπονδιακή τράπεζα να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων, κατηγορώντας την ότι επιβραδύνει την αμερικανική οικονομία.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια. Πιστεύω ότι πραγματικά μας έχουν επιβραδύνει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα είναι ελάχιστος».

Ο Τραμπ δεν είναι ο μοναδικός που επικρίνει τη Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Δεκέμβριο, ενώ η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έδινε ήδη ενδείξεις επιβράδυνσης. Έκτοτε, έχει ρίξει τους τόνους και ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ, επαναλαμβάνει ότι πρέπει να επιδείξει υπομονή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο ζητά ξεκάθαρα την εφαρμογή ενός προγράμματος τόνωσης της οικονομίας, όπως εκείνο που είχε εφαρμοστεί μετά την κρίση του 2008, πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.

«Τότε θα δείτε μια πραγματική εκτόξευση, όμως παρόλα αυτά (η οικονομία) πάει καλά», τόνισε σήμερα.

Για την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της Fed για φέτος, αναμένεται ανάπτυξη πάνω από 2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.