ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλέξανδρος Τρίμης: «Το πιο σημαντικό από αυτά που αποκόμισα από τις ΗΠΑ ήταν να πιστεύω στον εαυτό μου»

Αλέξανδρος Τρίμης: «Το πιο σημαντικό από αυτά που αποκόμισα από τις ΗΠΑ ήταν να πιστεύω στον εαυτό μου»

Μια υπηρεσία μέσω της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να εξασφαλίζουν τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι στο ξενοδοχείο τους και ο οδηγός να αναλαμβάνει να τους κλείνει εισιτήρια για τα αξιοθέατα ή τα θεάματα που τους ενδιαφέρουν, να οργανώνει εκδρομές και πολλά άλλα.

Αυτό προσφέρει η Welcome Pickups, η ελληνική startup που μέσα σε 4 χρόνια έχει κατακτήσει 13 χώρες, ενώ φέτος αναμένεται να εξυπηρετήσει σχεδόν ένα εκατ. ταξιδιώτες!

“Είχα μία δίψα να φτιάξω κάτι καινούργιο, να ξεκινήσω από το μηδέν και να το στήσω έτσι όπως θέλω, να φέρω τους ανθρώπους που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και να καλύψω μία ανάγκη που έβλεπα ότι υπάρχει εκεί έξω” λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής μαζί με το Σάββα Γεωργίου της Welcome, Αλέξανδρος Τρίμης. “Το όραμά μας ήταν να κάνουμε το ταξίδι όσο πιο εύκολο, πιο προσωποποιημένο και με όσο το δυνατόν λιγότερο στρες γίνεται.”. Μια πολύ καλή ιδέα που έγινε πράξη και γνώρισε επιτυχία και μάλιστα με “αρχηγείο” στην Ελλάδα, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο Αλέξανδρος Τρίμης είχε μόλις γυρίσει από την Αμερική και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ όταν αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. “Το πιο σημαντικό από αυτά που αποκόμισα από τις ΗΠΑ ήταν το δικαίωμα να πιστεύω λίγο περισσότερο στον εαυτό μου. Όσο έζησα στην Καλιφόρνια, είδα ανθρώπους όχι απαραίτητα πιο έξυπνους ή πιο ικανούς από εμένα να πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα, κάτι που με έκανε να πιστεύω ότι θα μπορούσα και εγώ να το κάνω. Αυτό σου δημιουργεί μία έλλειψη φόβου: και εγώ μπορώ να πετύχω, και εγώ μπορώ να χτίσω κάτι μεγάλο και να εμπνεύσω. Και μπορώ να το κάνω και από την Ελλάδα και από παντού.” Όπως λέει ο ίδιος, σήμερα τα εργαλεία είναι προσβάσιμα σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται. “Η πληροφορία είναι άμεσα διαθέσιμη, ενώ και οι συνεργασίες είναι πολύ εύκολες. Ο κόσμος μπορεί να δουλέψει από απόσταση, έχοντας βάση την Ελλάδα. Ο κόσμος είναι πια πολύ ανοιχτός.

Σίγουρα η εμπειρία της εργασίας στο εξωτερικό είναι χρήσιμη. “Αποκτάς μία άλλη εργασιακή κουλτούρα και διαμορφώνεις μεγαλύτερους προσωπικούς στόχους” λέει ο κ. Τρίμης. “Παρόλα αυτά όποιον Έλληνα που ζει έξω κι αν ρωτήσεις θα σου έλεγε ότι εάν υπήρχαν οι κατάλληλες εργασιακες συνθήκες θα γυρνούσε πίσω στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι με την επιστροφή των ανθρώπων που έζησαν έξω αρχίζει να δημιουργείται το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον και στη χώρα μας.”

Εάν θα του ζητούσαμε έναν ορισμό της επιτυχίας; “Η έννοια της επιμονής και της προσπάθειας είναι αλληλένδετες με την επιτυχία. Για να πετύχεις χρειάζονται πολλά, – ομάδα, οικονομικοί πόροι, ένα καλό προϊόν, σωστό επιχειρηματικό μοντέλο, τύχη και πολλά άλλα. Συνήθως αυτά δεν έρχονται την ίδια στιγμή. Οπότε ξεκινάς με λίγα από αυτά, επιμένεις και στην πορεία “συλλέγεις” όλα τα υπόλοιπα για να φτάσεις εκεί που θέλεις.” Με επιμονή ξεπέρασε και μια δική του δύσκολη στιγμή. “Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά νομίζω η πιο δύσκολη ήταν όταν βρέθηκα σε κάποιο σημείο μόνος μου λίγο μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Κατάφερα να μην τα παρατήσω και να φτάσω εδώ που έχω φτάσει σήμερα.” “Κλειδί” είναι ο κατάλληλος συνεργάτης. “Η ομάδα είναι το πιο σημαντικό – ειδικά η αρχική ομάδα, η ομάδα ιδρυτών σε μία εταιρεία. Είμαι πολύ τυχερός να έχω τον Σάββα Γεωργίου σαν συνεργάτη. Θεωρώ ότι μία καλή ομάδα μπορεί να δουλέψει πολλές ιδέες και να αποτύχει σε κάποιες από αυτές. Μία ιδέα δεν αρκεί, δεν σημαίνει τίποτα. Μία καλή ομάδα, μία δομημένη ομάδα, μία ομάδα που αλληλοσυμπληρώνεται μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα.”

Αν θα πρότεινε κάτι στους νέους που αυτή τη στιγμή σπουδάζουν στο εξωτερικό, αυτό θα ήταν να δοκιμάσουν την τύχη τους μετά, στη χώρα μας. “Θα ήταν πολύ χρήσιμο να γυρίσουν άνθρωποι που έχουν αποκομίσει εμπειρίες έξω και να τις φέρουν στην Ελλάδα. Αυτό που λέμε για την Ελλάδα, ότι είναι μία φανταστική χώρα με μια πολύ καλή ποιότητα ζωής, ισχύει. Και το να κάνεις κάτι από εδώ το οποίο έχει παγκόσμια απήχηση είναι ευλογία. Και είναι πια και εφικτό.”

Ο Αλέξανδρος Τρίμης είναι ένας από τους ήρωες της καμπάνιας #makingithappen. Η καμπάνια έχει σαν στόχο να αναδείξει τα οράματα και τις αξίες που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μέσα από τις ιστορίες των ίδιων των ανθρώπων. Ανθρώπων που “πάτησαν” και στις δύο χώρες, δημιούργησαν συνέργειες, ανέπτυξαν συνεργασίες και εν τέλει μας έφεραν πιο κοντά.

Η καμπάνια ξεκίνησε στην 83η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ. Λίγο μετά, το Δεκέμβριο του 2018, ο Στρατηγικός Διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ εγκαινιάστηκε με κύριο στοιχείο την αναγνώριση αλλά και την πρόθεση για ενίσχυση των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τους δύο λαούς. Με βάση αυτό, η καμπάνια #makingithappen εισέρχεται πλέον στη νέα της φάση, και με κύριο μήνυμα “Σε κάθε επόμενο βήμα, μαζί“, “φωτίζει” ακόμη περισσότερες ιστορίες δημιουργίας που μας εμπνέουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιστορίες με ήρωες και ηρωίδες από το χώρο των Τεχνών, των Επιστημών, της Καινοτομίας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Δράσης, της Τεχνολογίας, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης, των Νεοφυών Επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.