Απολαβές «μαμούθ» για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney–Βγάζει 1.424 φορές περισσότερα από τον μέσο εργαζόμενο

Απολαβές «μαμούθ» για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Disney–Βγάζει 1.424 φορές περισσότερα από τον μέσο εργαζόμενο

Όπως αποκάλυψε η Άμπιγκειλ Ντίσνεϊ, εγγονή του Ρόι Ντίσνεϊ, οι ετήσιες απολαβές, σήμερα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Μπομπ Ίγκερ, ανέρχονται στα 65,6 εκατ. δολάρια. Ο Ίγκερ λαμβάνει, δηλαδή, 1.424 φορές περισσότερα από όσα παίρνει ένας μέσος εργαζόμενος στην εταιρεία!

Ο Ρόι Ντίσνεϊ ίδρυσε το στούντιο κινούμενων σχεδίων το 1923, μαζί με τον αδελφό του Γουόλτ.

Η Άμπιγκειλ έχει κάνει καριέρα ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και, επιπλέον, έχει μεγάλη δράση ως ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος. Είναι μέλος του ομίλου των Εκατομμυριούχων Πατριωτών, που υποστηρίζουν την αύξηση των φόρων για τους πλούσιους και τη μείωση των ακραίων μισθολογικών διαφορών.

Η Άμπιγκειλ συμμετείχε σε μια διάσκεψη με θέμα τον «ανθρώπινο καπιταλισμό» και εκεί αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους ότι ο ετήσιος μισθός του Μπόμπ Ίγκερ, ύψους 65,6 εκατ. δολαρίων, το 2019 ακούγεται «τρελό» για αυτήν.

«Τέτοιες αποζημιώσεις σε ανώτερα στελέχη έχουν διαβρωτική επίδραση στην κοινωνία» τόνισε η Άμπιγκειλ. Σύμφωνα με μελέτη της Equilar Consulting, ο ετήσιος μισθός του Ίγκερ είναι 1.424 φορές μεγαλύτερος από τις απολαβές ενός μέσου υπαλλήλου της εταιρείας The Walt Disney Company.

Η απάντηση της Disney

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της Disney απάντησε στην Άμπιγκειλ Ντίσνεϊ με την ακόλουθη δήλωση: «Η Disney έχει πραγματοποιήσει ιστορικές επενδύσεις για να επεκτείνει τα κέρδη της αλλά και να βοηθήσει τους εργαζομένων της, εφαρμόζοντας ένα αρχικό ωρομίσθιο 15 δολαρίων στη Disneyland που είναι διπλάσιο του ομοσπονδιακού ελάχιστου μισθού και δεσμεύοντας 150 εκατ. δολάρια για μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που δίνει στους εργαζόμενούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πλήρες δωρεάν πανεπιστημιακό ή επαγγελματικό πτυχίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.