Αίσιο τέλος για τις συντάξεις χηρείας – Εγκύκλιος για να δοθούν γρήγορα!

Αίσιο τέλος για τις συντάξεις χηρείας – Εγκύκλιος για να δοθούν γρήγορα!

Στον αέρα παραμένουν οι συντάξεις χηρείας καθώς οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες για την καταβολή τους. Για τον λόγο αυτό έγινε έκτακτη σύσκεψη με μοναδικό θέμα την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας και την άμεση καταβολή τους.

Μετά την σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις για τις συντάξεις χηρείας να καταβληθούν την 1η Ιουλίου, όχι μόνο οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες να προβούν στην άμεση καταβολή τους, αλλά και ότι ουδεμία προεργασία ή έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είχε γίνει εκ μέρους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας.

Τονίζεται επίσης ότι η διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων χηρείας, που, αυτήν τη στιγμή, υπερβαίνουν τις 150.000, να είναι κυριολεκτικά «στον αέρα».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την οριστική επίλυση του ζητήματος. Συγκεκριμένα, ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου και κατευθυντήριων οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, «σε κάθε δε περίπτωση, πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τονίζει ότι είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα «την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας για την πιο αδύναμη και ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.