Απώλειες καταγράφει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Απώλειες καταγράφει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η χρεοκοπία της Thomas Cook, επηρέασε άμεσα και την ελληνική τουριστική βιομηχανία, καθώς κατά την πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την τρέχουσα εβδομάδα, καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,96% στις 867 μονάδες. Πτώση 1,22% καταγράφει και ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,16%.

Η κατάρρευση της Thomas Cook φέρνει μεγάλο πλήγμα στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό, δεδομένου πως διακινεί πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα.

Στο ταμπλό, Alpha και Eurobank σημειώνουν απώλειες 2,6% και 2,1% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Εθνική, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Jumbo, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Aegean και Λάμδα.

Πτωτικά κινούνται οι Φουρλής, Coca Cola, Motor Oil, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Titan να μην έχουν μεταβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μικρά κέρδη για Βιοχάλκο και Σαράντη, ενώ η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 2,20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.