ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ: Στο 1,3% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ: Στο 1,3% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν την Παρασκευή οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου: Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί σήμερα κατά 11 μονάδες βάσης, στο 1,3% από 1,41% στο χθεσινό κλείσιμο.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο ελληνικό 5ετές, του οποίου η απόδοση υποχωρεί κατά 6 μ.β. στο 0,59%.

Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα σήμερα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό, με αγοραστές από όλες τις γεωγραφικές ζώνες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί τίτλοι χρέους είδαν σήμερα την τιμή τους να υποχωρεί και την απόδοσή τους να αυξάνει, στα ελληνικά ομόλογα οι αγοραστές ήταν σημαντικά περισσότεροι από τους πωλητές με αποτέλεσμα η τιμή τους να διαμορφωθεί ψηλότερα και η απόδοσή τους (το ενδεικτικό «κόστος δανεισμού» του δημοσίου) να υποχωρεί.

Η ερμηνεία, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που μίλησαν στο ΝΜ, βρίσκεται στην γενικότερη συμπεριφορά των επενδυτών και διαχειριστών κεφαλαίων: Σε περιόδους που το ρίσκο μειώνεται στις διεθνείς αγορές (όπως τώρα, με τη διαφαινόμενη απομάκρυνση του σεναρίου ενός άτακτου Brexit), η όρεξη των επενδυτών για τους θεωρούμενους «πιο επισφαλείς» τίτλους όπως οι ελληνικοί, αυξάνει.

Η αιτία είναι όταν το ρίσκο είναι χαμηλό και οι διεθνείς επενδυτές εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει ηρεμία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, πολλοί επενδυτές παίρνουν θέση στα Ελληνικά ομόλογα καθώς την επόμενη Παρασκευή η εταιρία αξιολόγησης S&P θα δώσει την «ετυμηγορία» της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και αναμένεται ευρέως αναβάθμιση κατά μία τουλάχιστον βαθμίδα καθώς οι προοπτικές που δίνει ο οίκος είναι θετικές (που σημαίνει ότι η επόμενη κίνησή του είναι πιθανότατα θετική). Ανάλογη κίνηση αναμένεται και από την DBRS την 1η Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.