Ο νέος κανονισμός της ΕΕ μπορεί να βλάψει τους μικρούς παίκτες Crypto και τον Ίλον Μασκ

Ο νέος κανονισμός της ΕΕ μπορεί να βλάψει τους μικρούς παίκτες Crypto και τον Ίλον Μασκ

Καθώς ο προτεινόμενος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αγορές κρυπτονομισμάτων (MiCA) προχωρά μέσω των πρώτων αναγνώσεών του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένας δικηγόρος προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να δυσκολέψει την είσοδο μικρών παικτών στην εν λόγω αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως γράφει το cryptonews.com υπάρχει επίσης η ρήτρα «Elon Musk» που απαγορεύει τους χειρισμούς από «επιρροές της αγοράς».

Το έγγραφο της ΕΕ διέρρευσε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρέχοντας μια ματιά πίσω από τα σχέδια των Βρυξελλών για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, ιδίως των stablecoins. Έκτοτε, εμφανίστηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα σχέδια, προκαλώντας περαιτέρω αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανθρώπων της αγοράς.

«Ο κανονισμός καθιστά νομική υποχρέωση για τα κρυπτονομίσματα να εκδίδουν λευκή βίβλο και να την υποβάλλουν στις ρυθμιστικές αρχές, αν και η υποβολή θα είναι απλώς δηλωτική και οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν την εξουσία να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν τα εν λόγω σχέδια» αναφέρει ο Firat Cengiz, ανώτερος λέκτορας νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ .

Ο κανονισμός δημιουργεί «ρυθμιστικό και νομικό εμπόδιο για την έναρξη κρυπτονομισμάτων, απαιτώντας από αυτά να καθιερωθούν ως νομικά πρόσωπα σε ένα από τα κράτη μέλη», δήλωσε ο νομικός , τονίζοντας ότι όλες αυτές οι νέες απαιτήσεις θα κάνουν πιο δύσκολο για τους μικρούς παίκτες να μπουν στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, η προτεινόμενη ρήτρα « Elon Musk » του κανονισμού είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι λεγόμενοι influencer της αγοράς ενδέχεται να απέχουν από τη χρήση κοινωνικών ή συμβατικών μέσων για να προκαλέσουν μείωση ή αύξηση της τιμής των κρυπτονομισμάτων μόλις τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός. Ο κανονισμός απαγορεύει τέτοιους χειρισμούς της αγοράς που θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με ποινικά μέσα ανάλογα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο», υποστήριξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.