ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εργασιακός «παράδεισος» η Βρετανία αλλά μόνο… κατόπιν αδείας πλέον!

Εργασιακός «παράδεισος» η Βρετανία αλλά μόνο… κατόπιν αδείας πλέον!

Η Βρετανία μετατρέπεται σε παράδεισο για όσους θέλουν να πάνε και να εργαστούν στην χώρα, με βίζα, όμως πλέον: Οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας αναζητούν εργατικό δυναμικό, αφού αποχώρησαν οι αποχωρούν οι εργαζόμενοι από τις χώρες της ΕΕ, δίνοντας ευκαιρίες σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλους να πάρουν την θέση τους, αλλά μετά από προσεκτική μελέτη των δυνατοτήτων τους (skills) από τις αρχές και μόνο σε στοχευμένους τομείς της οικονομίας!

Π.χ. στο τομέα των μεταφορών που έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα των 8% των πρατηρίων να έχουν ελλείψεις στην τροφοδοσία τους, έδωσαν 10.000 άδειες εργασίας και βίζες τριών μηνών στους οδηγούς φορτηγών τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για κτηνοτροφικές εργασίες.

Επίσης αποφασίστηκε, όσοι αποφοιτούν από τα βρετανικά πανεπιστήμια να μπορούν να εργάζονται αυτόματα στην χώρα.

Η πανδημία, φυσικά κτύπησε την Βρετανία σε βαθμό που να αντιμετωπίζει πρόβλημα σοβαρό η ροή των εφοδίων, καθώς κρίσιμες εργασιακές σχέσεις διαταράχθηκαν, ενώ το Brexit απομάκρυνε εκατοντάδες χιλιάδες ξένους εργάτες.

Αυτό που δεν υπάρχει, είναι ελλείψεις: Η χώρα έχει υπερεπάρκεια σε καύσιμα, καθώς είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ οι αγορές τροφίμων «σφύζουν» από υπερπροσφορά!

Αντίστοιχα, όμως έχουν ανέβει και οι αμοιβές και οι μισθοί που αυτή την στιγμή είναι 20% υψηλότεροι από τις αμοιβές στις χώρες της ΕΕ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Βρετανία, εννέα μήνες και δέκα ημέρες μετά το Brexit, αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και οικονομική ευμάρεια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.