Ο Έλον Μασκ είναι πλέον ο πλουσιότερος στον κόσμο – Το τρολάρισμα στον Τζεφ Μπέζος

Ο τεράστιος πλούτος του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ είναι πλέον ο πλουσιότερος στον κόσμο – Το τρολάρισμα στον Τζεφ Μπέζος

Ο προσωπικός πλούτος του Έλον Μασκ αγγίζει τώρα τα 222 δισεκατομμύρια δολάρια, διευρύνοντας το χάσμα του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο προσωπικός πλούτος του Έλον Μασκ εκτοξεύτηκε στα επιπλέον 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από μια δευτερογενή πώληση μετοχών από επενδυτές, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποτιμώντας την SpaceX πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το CNBC.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, ακολουθεί στη λίστα των δισεκατομμυριούχων τον Έλον Μασκ, με καθαρή περιουσία 191,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο τρολάρισμα του Έλον Μασκ στον Μπέζος

Χθες μάλιστα, ο Έλον Μασκ τρόλαρε τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, μέσω Twitter.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο Τζεφ Μπέζος, έγραψε: «Να ακούτε και να είστε ανοιχτοί, αλλά μην αφήνετε κανέναν να σας πει ποιος είστε. Αυτή ήταν μία από τις πολλές ιστορίες που μας έλεγαν για τους τρόπους με τους οποίους επρόκειτο να αποτύχουμε. Σήμερα, η Amazon είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο και έχει φέρει επανάσταση σε δύο εντελώς διαφορετικούς κλάδους». Στην ανάρτηση αυτή, απάντησε ο Έλον Μασκ με ένα μόνο σύμβολο: το μετάλλιο της δεύτερης θέσης.

Ο τεράστιος πλούτος του Έλον Μασκ

Χάρη τόσο στις μετοχές του στην Tesla όσο και στο πλειοψηφικό του μερίδιο στην ιδιωτική SpaceX, όπου υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος, ο Έλον Μασκ έχει συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο. Μάλιστα, κέρδισε 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο της Παρασκευής και περισσότερα από 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της Tesla, καθώς ανακάμπτουν από μια δύσκολη χρονιά. Αυξάνονται κατά 13% σε ετήσια βάση, πολύ λιγότερο από το κέρδος των 743% το 2020. Ωστόσο, ακόμη και αυτή είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την μείωση κατά 22% για το έτος, τον Μάιο.

Ο Έλον Μασκ πήρε μηδέν δολάρια σε αμοιβή το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά έλαβε δικαιώματα από τις μετοχές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που αξίζουν τώρα 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτές πλέον αξίζουν πολύ περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μασκ και ο Μπέζος- οι δύο πλουσιότεροι άνδρες στη γη – εμπλέκονται επίσης σε έναν διαστημικό αγώνα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη και πριν ξεκινήσει την πρώτη τουριστική αποστολή στο διάστημα στο Inspiration4 τον Σεπτέμβριο, η SpaceX του Μασκ κέρδισε μαζικές στρατιωτικές συμβάσεις της NASA και των ΗΠΑ και έθεσε σε λειτουργία τον πιο ισχυρό πύραυλο, με τον Μπέζος να σέρνει στα δικαστήρια την NASA για τη συμφωνία αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.