ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Β.Πούτιν προχωρά στην αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμών

Όχι για το εμπόριο πετρελαίου

Ο Β.Πούτιν προχωρά στην αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει στη χρήση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγών στην Ρωσία.

Τα κρυπτονομίσματα «δικαιούνται να υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CNBC, που αναρτήθηκε και στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν, ωστόσο, επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνεται λόγος για χρήση των ψηφιακών νομισμάτων στις συναλλαγές πετρελαίου και άλλων αγαθών, που αποτελούν τον κύριο όγκο των εξαγωγών της χώρας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία έχει αναζητήσει εναλλακτικές που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δολάριο στις συναλλαγές αφότου της επιβλήθηκαν διεθνείς κυρώσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν ως όπλο το νόμισμά τους. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα αντικαταστήσουν τα νομίσματα που εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες, ωστόσο η Τράπεζα της Ρωσίας έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και η χρήση τους δεν επιτρέπεται ως μέσο πληρωμής στη Ρωσία, αν και δεν υπάρχουν σχέδια για πλήρη απαγόρευσή τους, όπως στην Κίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός Οικονομικών Αλεξέι Μοϊσέεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.