ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ουκρανία: Απέκλεισε τα ρωσικά πλοία από τα εσωτερικά της ύδατα

Ουκρανία: Απέκλεισε τα ρωσικά πλοία από τα εσωτερικά της ύδατα

Ο νόμος της Ουκρανίας για τις εσωτερικές πλωτές μεταφορές τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Η νομοθεσία ορίζει τη διαδικασία για τα ξένα σκάφη να αποκτήσουν πρόσβαση στα εσωτερικά ύδατα της Ουκρανίας, αποκλείοντας όμως τη Ρωσία.

Το έγγραφο που εγκρίθηκε από τη νομοθετική συνέλευση της Ουκρανίας στις 3 Δεκεμβρίου 2020 αναφέρεται ότι «οι εργασίες φορτίου στις εσωτερικές ποτάμιες πλωτές οδούς της Ουκρανίας μπορούν να πραγματοποιηθούν από ουκρανικά πλοία ή ξένα πλοία, των οποίων οι πλοιοκτήτες είναι επιχειρηματικές οντότητες εγγεγραμμένες στην Ουκρανία». Από τις επιχειρηματικές αυτές οντότητες όμως η Ουκρανία αποκλείει τα πλοία που πλέουν υπό ρωσική σημαία ή πλοία που ανήκουν σε Ρώσους υπηκόους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νόμος ρυθμίζει επίσης τις σχέσεις στον τομέα της ναυσιπλοΐας στις εσωτερικές πλωτές οδούς της Ουκρανίας, κάθε πλοίο που βυθίζεται σε αυτές και την ευθύνη των πλοιοκτητών για οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας για τις εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.