17.000 ευρώ το μήνα είναι ο μισθός της Μέρκελ

17.000 ευρώ το μήνα είναι ο μισθός της Μέρκελ

Πως η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ δεν κερδίζει αρκετά χρήματα καθώς ο μικτός μισθός της ως επικεφαλής της κυβέρνησης είναι λίγο πάνω από 17.000 ευρώ το μήνα, εκτίμησε ο ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

“Δεν το βρίσκω φυσιολογικό μια γερμανίδα καγκελάριος να κερδίζει λιγότερα από έναν διευθυντή ταμιευτηρίου μεσαίου μεγέθους”, δήλωσε ο Γκάμπριελ στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”.

Τον Μάιο, η καγκελάριος και οι υπουργοί της αποφάσισαν να αυξήσουν για πρώτη φορά εδώ και δώδεκα χρόνια το μισθό τους. Οι απολαβές της καγκελαρίου, των υπουργών και των υφυπουργών της, αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,7% σε τρία στάδια έως τον Αύγουστο του 2013.

Η ‘Ανγκελα Μέρκελ (που ηγείται της κυβέρνησης από το 2005) αναμένεται να εισπράξει έως τα μέσα του 2013 περίπου 17.016 ευρώ το μήνα για τη δραστηριότητά της ως καγκελάριος. Καθώς είναι επίσης εκλεγμένη βουλευτής, οι απολαβές της φθάνουν περίπου τα 23.000 ευρώ μικτά το μήνα, σύμφωνα με τον Τύπο.

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία το 2013, ο Πέερ Στάινμπρουκ, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει διαλέξεις επ΄αμοιβή προκαλώντας έντονες επικρίσεις στη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.