ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επανεξετάζει την πολιτική της για τα ισπανικά ομόλογα η ΕΚΤ

Επανεξετάζει την πολιτική της για τα ισπανικά ομόλογα η ΕΚΤ

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ μιλώντας στο Dow Jones Newswires, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζει πολύ γενναιόδωρα τα ισπανικά κρατικά ομόλογα όταν οι τράπεζες τα προσφέρουν ως εγγυήσεις σε αντάλλαγμα των δανείων που εξασφαλίζουν από την κεντρική τράπεζα.

Η ανακοίνωση ακολουθεί δημοσίευμα της γερμανικής Welt am Sonntag το οποίο υποστήριζε ότι η ΕΚΤ δεν ακολούθησε τους ίδιους τους κανόνες της όταν οι τράπεζες πρόσφεραν ορισμένα κρατικά ομόλογα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι επενδυτικές τράπεζες έχουν πάρει σχεδόν 17 δισ. ευρώ σε δάνεια από την κεντρική τράπεζα αν και δεν θα έπρεπε να έχουν λάβει τόσα πολλά κεφάλαια εάν η ΕΚΤ έχει ακολουθήσει τους κανόνες της. Οι εγγυήσεις που παρουσίασαν οι τράπεζες -ισπανικά κυβερνητικά χρεόγραφα- φέρεται να μην πληρούσαν τελείως τις προϋποθέσεις της κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα αφορά περίπου 80 δισ. ευρώ σε ισπανικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτρια τα οποία η ΕΚΤ δέχτηκε στην υψηλότερη κατηγορία πιστοληπτικής διαβάθμισης αν και η κεντρική τράπεζα δεν θα έπρεπε να μεταχειριστεί με τόση γενναιοδωρία τα εν λόγω χρεόγραφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.