ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Μεγάλο το κόστος ελληνικής εξόδου από το ευρώ»

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Μεγάλο το κόστος ελληνικής εξόδου από το ευρώ»

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, συνεχίζουν να προβάλουν την ανάγκη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί «αξιόπιστης λύσης», καταγράφοντας, παράλληλα, τις προβλέψεις για το 2013 περί παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Οι New York Times αναφέρονται στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί εκ νέου στην Ελλάδα και ειδικότερα στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, καθώς και στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Όπως επισημαίνεται, το Eurogroup θα εξετάσει την πρόοδο στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, από την επιτυχία του οποίου εξαρτάται και η καταβολή της επόμενης δόσης προς τη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διεθνείς πιστωτές της χώρας είχαν παγώσει την βοήθεια προς την Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς θεώρησαν ότι η ελληνική κυβέρνηση βραδυπορεί στην εφαρμογή των όρων του σχεδίου διάσωσης. Έκτοτε, η ελληνική κυβέρνηση επιτάχυνε τις μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές περικοπές που ζητούσαν οι πιστωτές.

H Wall Street Journal σε ανταπόκριση από την Αθήνα, κάνει αναφορά στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή των επενδυτών θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα.

Τέλος, το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC καταγράφει τις τρεις σημαντικότερες προβλέψεις στον τομέα της οικονομίας για το 2013, προτάσσοντας την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μεταξύ άλλων, δίνεται έμφαση στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ‘Αγκελα Μέρκελ για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ πιο φθηνή η χρηματοδότηση της παραμονής της, από το κόστος ενδεχόμενης εξόδου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.