ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρίχνουν τα επιτόκια στην Αυστραλία λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας

Ρίχνουν τα επιτόκια στην Αυστραλία λόγω επιβράδυνσης της οικονομίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας μείωσε σήμερα τα επιτόκια κατά 0.25% και έτσι το επίσημο επιτόκιο κατέβηκε στο 3% .

Αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση η αξία του δολαρίου Αυστραλίας σημείωσε μικρή άνοδο και έφτασε στο 1.046 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Γκλεν Στίβενς, απέδωσε την μείωση των επιτοκίων στην συνεχιζόμενη αδυναμία των ευρωπαϊκών οικονομιών, στις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ αλλά και στην αβεβαιότητα για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας.

Όμως και τα τελευταία στοιχεία για την αυστραλιανή οικονομία δεν είναι ενθαρρυντικά.

Οι επενδύσεις στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου μειώθηκαν. Το ίδιο και οι οικοδομές.

Η Κεντρική Τράπεζα πιστεύει ότι η μείωση των επιτοκίων θα τονώσει τις οικοδομές και την κτηματομεσιτική αγορά, χωρίς να εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των ακινήτων.

Αν οι τράπεζες περάσουν όλη την μείωση των επιτοκίων στους πελάτες τους, (κάτι που δεν είναι βέβαιο) τότε όσοι εξοφλούν ένα στεγαστικό δάνειο 300.000 δολαρίων θα κερδίσουν 50 δολάρια το μήνα.

Η Κεντρική Τράπεζα εκτιμά πάντως πως ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να κυμαίνεται μεταξύ του «αποδεκτού» 2 με 3%.

Στο μεταξύ στη Μελβούρνη συνεχίζεται η πτώση των τιμών των ακινήτων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κατά μέσον όρο μόνο το Νοέμβριο ένα σπίτι έχασε 4.860 δολάρια από την αξία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.