ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φεύγει από το Ιράν και η Volvo λόγω αμερικανικών κυρώσεων!

Φεύγει από το Ιράν και η Volvo λόγω αμερικανικών κυρώσεων!

Σταματά τη συναρμολόγηση φορτηγών στο Ιράν η σουηδική εταιρεία φορτηγών AB Volvo, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν τις πληρωμές της, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο εκπρόσωπος της Volvo, Fredrik Ivarsson, τόνισε ότι ο όμιλος κατασκευής φορτηγών δεν μπορεί πλέον να πληρωθεί για τα ανταλλακτικά που αποστέλλει και ως εκ τούτου αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία στο Ιράν.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, σύμφωνα με το Reuters, άλλο ένα χτύπημα για τον ιρανικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος σε αντίθεση με τον ενεργειακό και τον τραπεζικό τομέα, έχει καταφέρει να συνάψει συμβάσεις με κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

“Με όλες αυτές τις κυρώσεις και όλα όσα επέβαλλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες… το τραπεζικό σύστημα δεν λειτουργεί στο Ιράν. Δεν μπορούμε να πληρωθούμε… Οπότε προς το παρόν δεν κάνουμε δουλειές (στο Ιράν)”, τόνισε o Ivarsson στο Reuters.

Πριν από την εκ νέου επιβολή των κυρώσεων, η ΑΒ Volvo είχε εκφράσει τη φιλοδοξία να καταστεί το Ιράν βασικός εξαγωγικός κόμβος για τις αγορές του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις που τέθηκαν και πάλι σε ισχύ στις 6 Αυγούστου, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, έχουν αναγκάσει πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες να επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περάσει νόμο για την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Ιράν, οι κυρώσεις έχουν αποθαρρύνει τις τράπεζες να συνεργάζονται με ιρανικές επιχειρήσεις, καθώς η Ουάσιγκτον μπορεί να “κόψει” από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ όσες διευκολύνουν τέτοιες συναλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.