ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μεγάλη πτώση στην Wall Street: -3,15% ο DJ – Επεσαν κατακόρυφα και οι ευρωπαϊκές αγορές

Μεγάλη πτώση στην Wall Street: -3,15% ο DJ – Επεσαν κατακόρυφα και οι ευρωπαϊκές αγορές

Με μεγάλη πτώση έκλεισε το Xρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων εννέα μηνών.

Οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας κατέγραψαν ισχυρές απώλειες, ενώ την ανησυχία των επενδυτών ενέτεινε η άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 831,83 μονάδων (-3,15%), στις 25.598,74 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έκλεισε μειωμένος κατά 315,97 μονάδες (-4,08%), στις 7.422,05 μονάδες.

Βαριές απώλειες και στην Ευρώπη, με βουτιά της τάξεως του 2% σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Στο -1,6% ο EuroStoxx.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 94,66 μονάδων (-3,29%), στις 2.785,68 μονάδες.

Το CNBC μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την μεγάλη πτώση που σημειώθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ.
Οι βιομηχανίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, καθώς τα εμπορικά αντίποινα των Κινέζων εκτοξεύουν το κόστος πρώτων υλών για τα εργοστάσια, με την Fastenal (τη μεγαλύτερη πάροχο βιομηχανικών υλών στις ΗΠΑ) να χτυπά «καμπανάκι», και τις Estee Lauder, Tiffany να ανακοινώνουν ζημιές, αφότου η γαλλική βιομηχανία προϊόντων πολυτελείας LVMH επιβεβαίωσε πως η Κίνα επιβάλλει αυστηρότερους δασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα «βαριά χαρτιά» των Dow Jones (-2%) και S&P 500 (-2,05%), Boeing και Caterpillar, βούτηξαν έως και 3,5%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.