ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο των τελευταίων δεκαετιών με προϋπολογισμό 25 δισ. $

ΗΠΑ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο των τελευταίων δεκαετιών με προϋπολογισμό 25 δισ. $

Μια ολόκληρη γειτονιά στήνεται με γοργούς ρυθμούς στη Νέα Υόρκη και έχει προϋπολογισμό στα 25 δισ. δολάρια.

Hudson Yards λένε το ακριβότερο κτηματομεσιτικό project ιδιωτικών κεφαλαίων της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας και είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα των τελευταίων δεκαετιών.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα απλωθεί σε 1,6 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, παρέχοντας επιπλέον 14 στρέμματα δημόσιου χώρου.

Με δύο κτίσματα να έχουν ολοκληρωθεί (και το ένα να είναι ο δεύτερος ψηλότερος ουρανοξύστης της πόλης) και τα υπόλοιπα να ακολουθούν με καταιγιστικό ρυθμό, το έργο θα χαρακτηρίζεται από το δικό του ορόσημο, μια εικαστική δημόσια εγκατάσταση (το «Vessel» του βρετανού καλλιτέχνη Thomas Heatherwick) που στοιχίζει 150 εκατ. δολάρια.

Δεν τσιγκουνεύτηκαν τα έξοδα οι Related Companies και Oxford Properties Group που συνεργάζονται για να φέρουν την κατασκευή-«μαμούθ» των 24 στρεμμάτων στο πανάκριβο Μανχάταν σε πέρας.

Ένα από τα κτίρια, που θα ανοίξει τις πύλες του τον προσεχή Μάρτιο, έχει ήδη καπαρωθεί από διάφορες εταιρίες. Αναφέρουμε ενδεικτικά τις Zara, H&M, Sephora, Banana Republic και Watches of Switzerland, καθώς θα φιλοξενεί έδρες εταιριών και καταστήματα. Κολοσσοί της τεχνολογικής βιομηχανίας θα μεταφέρουν σύντομα εκεί τα στρατηγεία τους.

Ένας δεύτερος πύργος λειτουργεί ήδη και είναι κατασκευασμένος με όλα τα «πράσινα» πρότυπα κατά νου. Φιλοξενεί εκθέσεις και καταστήματα λιανεμπορίου (όπως της L’Oréal), αλλά και επενδυτικές εταιρίες και γραφεία κολοσσών.

Το τεράστιο συγκρότημα συγκεντρώνει μάλιστα το βρόχινο νερό από οροφές και πλατείες και επαναχρησιμοποιεί περισσότερα από 10 εκατ. γαλόνια νερού!

Την ίδια ώρα, έχει αισθητήρες που αναλύουν τα μοτίβα της κίνησης, την ποιότητα του αέρα, τη ροή των πεζών, αλλά και τις ενεργειακές του ανάγκες. Ακόμα και πολιτιστικό κέντρο διαθέτει (The Shed), επιταγή του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης, που θα φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης, συνέδρια και συναυλίες.

Ένας ακόμα πύργος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 και θα φιλοξενεί 400 κατοικίες, εφοδιασμένος με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, κινηματογράφο, ακόμα και αίθουσα για συναντήσεις των ενοίκων.

Ένα απλό διαμέρισμα πωλείται ήδη έναντι 3,9 εκατ. δολαρίων και τουλάχιστον τα μισά έχουν ήδη διατεθεί.

Ακόμα και ξενοδοχειακό συγκρότημα θα χτιστεί στο τεράστιο project με δυναμικότητα 200 δωματίων, αλλά και ένα θηριώδες κέντρο ευεξίας και ομορφιάς. Αλλά και 140 υπερπολυτελή διαμερίσματα.

Μέσα σε όλα, θα φυτευτούν περισσότερα από 28.000 φυτά, μεταξύ των οποίων και ένα ολόκληρο δάσος! Το τιτάνιο έργο θα ολοκληρωθεί το 2024 και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να συμβάλει στην οικονομία της πόλης με 19 δισ. δολάρια ετησίως…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.