ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ριάντ: «Η τιμή του πετρελαίου θα εκτοξευθεί ακόμα και στα 200 δολάρια το βαρέλι αν μας επιβάλλετε κυρώσεις»

Ριάντ:  «Η τιμή του πετρελαίου θα εκτοξευθεί ακόμα και στα 200 δολάρια το βαρέλι αν μας επιβάλλετε κυρώσεις»

Το ενδεχόμενο η τιμή του πετρελαίου να εκτοξευθεί ακόμα και στα 200 δολάρια το βαρέλι προειδοποιεί μέσα από άρθρο του ο γενικός διευθυντής του καναλιού Al Arabiya.

Ο γενικός διευθυντής του καναλιού, Turki Aldakhil, προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν ενδεχομένως στη χώρα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου στα 100, ακόμη και στα 200 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν κυρίως λόγω της διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας για τον δημοσιογράφο της Washinghton Post, Τζαμάλ Κασόγκι που αγνοείται.

Όπως αναφέρει το capital.gr το συμβόλαιο Νοεμβρίου του west texas intermediate διαμορφώθηκε στα 72,70 δολάρια το βαρέλι αλλά υποχώρησε πριν από λίγο στα 71,34 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησε κατά 4% την προηγούμενη εβδομάδα. Το brent έφθασε και τα 80,82 δολάρια, μετά από την πτώση κατά 4,4% την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Σαουδική Αραβία έχει πει ότι θα προχωρήσει σε ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα σε τυχόν κίνηση από την Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι «η χώρα διαδραματίζει έναν καθοριστικό και ενεργό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία».

«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης! Ξεκινά η διάθεσή του
Ξεκινάει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τις τιμές να αναμένεται να διαμορφωθούν κοντά στο 1,15 ευρώ το λίτρο για τις αστικές περιοχές και να φτάσουν μέχρι και το 1,25 ευρώ στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι εν λόγω τιμές είναι περίπου 20% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές που ξεκίνησαν πέρυσι την αντίστοιχη χρονική στιγμή και 15%, σε σχέση με αυτές που ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν και σταμάτησε να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες διεθνείς τιμές του πετρελαίου, οι οποίες και έχουν υπερβεί τα 80 δολάρια το βαρέλι. Παράγοντες της αγοράς ελπίζουν ότι δεν θα επαληθευτούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα ξεπεράσουν στην παγκόσμια αγορά τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Και αυτό διότι αν επαληθευτούν, τότε θα μιλάμε για πολύ υψηλότερες τιμές, όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και συνολικά στα καύσιμα.

Η μέση οικογένεια για να αγοράσει 1.000 λίτραπετρελαίου θα πληρώσει 1.150 ευρώ, ενώ πέρυσι τον Οκτώβριο θα πλήρωνε περίπου 950 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση της τάξεως των 200 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι το επίδομα θέρμανσης αφορά πλέον ελάχιστους και για πολύ λίγα χρήματα, τότε η μόνη ευχή είναι να … μην κάνει χειμώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση έρχεται από την υψηλή φορολογία, αφού σχεδόν τα μισά χρήματα, για το πετρέλαιο θέρμανσης, αφορούν φόρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.