Ιταλία: Σκέφτονται αλλαγές στον προϋπολογισμό μετά την υποβάθμιση από την Moody’s

Ιταλία: Σκέφτονται αλλαγές στον προϋπολογισμό μετά την υποβάθμιση από την Moody’s

Μετά την ανακοίνωση της υποβάθμισης του κρατικού αξιόχρεου της Ιταλίας από τον οίκο Moody’s στη βαθμίδα Baa3, πηγές προσκείμενες στην ιταλική κυβέρνηση, ανέφεραν — σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica — ότι στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι ενδέχεται να αποφασιστούν αλλαγές του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2019.

Η κύρια μεταβολή, κατά τις ίδιες πηγές, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα είναι η μείωση του λόγου ελλείμματος προς ΑΕΠ το 2019 από το 2,4% που προβλεπόταν μέχρι τώρα, σε χαμηλότερο επίπεδο, πιο κοντά στο 2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ιταλίας από τον Moody’s ήταν «αναμενόμενη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.