Έκθεση ΟΗΕ: Ένας στους πέντε Βρετανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Έκθεση ΟΗΕ: Ένας στους πέντε Βρετανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «άρνηση» αναφορικά με το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών που ολοένα και βαθαίνει στη χώρα κι ότι το Brexit απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Έπειτα από μια αποστολή 12 ημερών στη Βρετανία, ο επικεφαλής για το θέμα της φτώχειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Φίλιπ Άλστον συμπέρανε μια «πολύ μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης των φτωχότερων».

Στην έκθεσή του που δημοσιεύτηκε σήμερα γίνεται λόγος για ένα ποσοστό φτώχειας μεταξύ των παιδιών στη Βρετανία που θα μπορούσε να ανέλθει σε 40%. Συμπληρώνει ότι ένας Βρετανός στους 5 ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, βάσει των εθνικών κριτηρίων.

«Είναι θλιβερό και ξεκάθαρα αδικαιολόγητο» σχολίασε ο Άλστον στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα χρήματα είναι εκεί. Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε να δαπανήσει υπερβολικά ποσά για τη μείωση των φόρων υπέρ των πλουσιότερων».

«Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν έναν πραγματικό αντίκτυπο στην κατάσταση των ανθρώπων που ζουν σε καθεστώς φτώχειας» σημείωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Αυτή η έκθεση του ΟΗΕ δόθηκε στη δημοσιότητα μεσούσης της κυβερνητικής κρίσης στη Βρετανία, με την Τερέζα Μέι να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «ανταρσία» των μελών του κόμματός της, που στηρίζουν ένα σκληρό Brexit.

Για τον συντάκτη της έκθεσης, το Brexit θα έχει αναγκαστικά αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία, ασχέτως του είδους της συμφωνίας για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σχεδόν καμία πρόβλεψη για τον περιορισμό του αντίκτυπου αυτού στις φτωχότερες τάξεις.

«Είναι σαφές ότι οι επιπτώσεις του Brexit στα πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας αποτελεί δευτερεύων προβληματισμό» τονίζει ο Φίλιπ Άστον

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.