ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Τραμπ: Μπορεί να υπάρξει παράταση στην ανακωχή για τους δασμούς με την Κίνα

Ν.Τραμπ: Μπορεί να υπάρξει παράταση στην ανακωχή για τους δασμούς  με την Κίνα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να παρατείνει την εμπορική ανακωχή διάρκειας 90 ημερών που διαπραγματεύθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να αποκλιμακώσει την εμπορική διένεξη που προκάλεσε η Ουάσινγκτον.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ήδη αρχίσει. Εκτός αν παραταθούν, θα τελειώσουν σε 90 ημέρες από την ημερομηνία του θαυμάσιου και πολύ εγκάρδιου δείπνου με τον Πρόεδρο Σι στην Αργεντινή», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι μια «πραγματική συμφωνία είναι δυνατή με την Κίνα. Αν είναι, θα επιτευχθεί», έγραψε ακόμη στο Twitter o πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος Σι και εγώ θέλουμε αυτή η συμφωνία να γίνει και πιθανόν να γίνει», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως είναι ο «Άνθρωπος των τελωνειακών δασμών» που κάνει να πληρώσουν εκείνοι που «λεηλατούν τα μεγάλα πλούτη του Έθνους μας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε το Σάββατο (1/12) να καθυστερήσει κατά 90 ημέρες την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες υπόκεινται ήδη σε τελωνειακούς δασμούς 10%.

Σε αντάλλαγμα, ο Κινέζος ηγέτης δέχθηκε κυρίως να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα και με αυτό τον τρόπο να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα που απεχθάνεται τόσο πολύ ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι αγορές αυτές, κυρίως αγροτικών προϊόντων, πρέπει να αρχίσουν «αμέσως».

Ο δισεκατομμυριούχος απειλούσε να αυξήσει τους δασμούς αυτούς από την 1η Ιανουαρίου. Αφότου έφθασε στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίδεται σε μια επίθεση εναντίον των εμπορικών πρακτικών της Κίνας τις οποίες θεωρεί –ακριβώς όπως και οι Ευρωπαίοι– ανέντιμες, όπως για παράδειγμα την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας ή ακόμη τον μη σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.