ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Ο Τσακαλώτος χτύπησε το καμπανάκι της λήξης

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Ο Τσακαλώτος χτύπησε το καμπανάκι της λήξης

Με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να «σφυρίζει τη λήξη» χτυπώντας το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ολοκληρώθηκε άλλη μια συνεδρίαση για γερά νεύρα στη Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα γιορτάζεται η Ελληνική Ημέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου βρέθηκε το κυβερνητικό επιτελείο προς αναζήτηση επενδυτών.

Μια πράγματι άκρως… ελληνική συνεδρίαση, καθώς ο S&P 500 μετά από πολλές εναλλαγές προσήμων και σκαμπανεβάσματα έκλεισε τελικά εκεί σχεδόν εκεί όπου ξεκίνησε με οριακές απώλειες, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μηδενική πρόοδο.

Στον αντίποδα, ράλι αισιοδοξίας κατέγραψαν οι ευρωαγορές, με τον Stoxx 600 να ανακάμπτει με +1,53% στις 344,18 μονάδες και σημαντικά κέρδη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σβήνοντας μέρος των χθεσινών απωλειών. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ευρώπη βούτηξε έως και 2%.

Αλλά και οι αμερικανικές μετοχές ξεκίνησαν δυνατά εν μέσω αισιοδοξίας για «άσπρη μέρα» στο εμπόριο, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος ανήρτησε ένα tweet στο οποίο έκανε λόγο για «πολύ παραγωγικές συζητήσεις με Κίνα».

Στη συνέχεια ωστόσο γύρισαν στο «κόκκινο» εν μέσω σφοδρής κόντρας Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών με αφορμή το Τείχος στα σύνορα με Μεξικό. Ο Τραμπ αντιπαρατέθηκε έντονα με τους Δημοκρατικούς στο Οβάλ Γραφείο, καθώς χρειάζεται επειγόντας υπογραφές του Κογκρέσου για τον προϋπολογισμό.

Στο τραπέζι τέθηκε μέχρι και κυβερνητικό shutdown (για ακόμη μια φορά), ωστόσο η Γερουσία έδειξε πως θέλει να αποφύγει κάτι τέτοιο, με τις μετοχές έτσι να γυρνούν και πάλι σε θετικό έδαφος και τον S&P 500 να κλείνει τελικά εκεί που ξεκίνησε.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,21% στις 24.372 μονάδες, με τον S&P 500 να παραμένει πρακτικά αμετάβλητος, με πτώση μόλις 0,02% στις 2.637 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,16% υψηλότερα στις 7.031 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.