ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Washington Post: Δεν ωφελούνται όλοι οι Αμερικάνοι από την ισχυρή οικονομία – 4/10 δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτα έξοδα

Washington Post: Δεν ωφελούνται όλοι οι Αμερικάνοι από την ισχυρή οικονομία – 4/10 δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτα έξοδα

Την άποψη πως δεν ωφελούνται όλοι οι Αμερικάνοι από την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αμερικανική οικονομία υποστηρίζει, σύμφωνα με την Washington Post, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και ένας από τους κορυφαίους οικονομικούς ηγέτες του κόσμου Jerome H. Powell.

Σύμφωνα με τον Powell, στην αμερικανική κοινωνία, αν και πολλοί επωφελούνται από τη σταθερή οικονομία, ισχύουν πολλές οικονομικές ανισότητες, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη φυλή, αλλά και την γεωγραφική περιοχή που διαμένουν οι πολίτες.

Αυτό συμβαίνει σε μια χρονιά, κατά την οποία η ανεργία άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς πως η οικονομία των Η.Π.Α. έχει βαθιά δομικά προβλήματα που απέχουν πολύ από το να λυθούν.

Τέσσερις στους 10 δεν μπορούν να καλύψουν έκτακτα έξοδα $400!

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την οικονομική ευημερία των Αμερικανών, τέσσερις στους δέκα ενήλικες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτα έξοδα ύψους μόλις 400 δολαρίων!

Το 89% των αντρών ηλικίας 35-54 ετών εργάζονται, ποσοστό χαμηλότερο από την περίοδο πριν την οικονομική ύφεση (το Νοέμβριο του 2007 εργαζόταν το 90,6% των Αμερικανών ηλικίας 35-54) και υπολείπεται ακόμη περισσότερο από το ποσοστό απασχόλησης της ίδιας ηλικιακής ομάδας το 2000, όταν εργάζονταν 92 στους 100!

Ένα ακόμα αρνητικό δείγμα των ανισοτήτων στη σημερινή αμερικανική οικονομία είναι πως από το σύνολο του εργατικού δυναμικού υπολογίζεται ότι ένας σημαντικός αριθμός 4,8 εκατομμυρίων Αμερικανών θέλουν δουλειές πλήρους απασχόλησης, αλλά έχουν παγιδευτεί σε εργασίες μερικής απασχόλησης.

Τα ποσοστά των αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί τόσο ώστε θεωρείται πως επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής το οποίο μειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά μέσο όρο, 129 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε μέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το ποσοστό αυτοκτονιών συνεχίζει να ανεβαίνει, ειδικά στους άνδρες ηλικίας, τάση που διατηρείται αναλλοίωτη από το 1999 στις ΗΠΑ εκτός από την πολιτεία της Νεβάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα τα προβλήματα αυτά είναι βαθιά και δεν είναι εύκολο να αντιστραφούν. Επομένως απαιτείται συστηματική και διαρκής προσπάθεια, προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα μιας οικονομίας της οποίας τα βασικά μεγέθη δείχνουν «ευημερία» στο σύνολο του πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.