ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι αμοιβές του Τιμ Κουκ… ζαλίζουν: Ποιες ήταν οι απολαβές τη χρονιά που πέρασε του ισχυρού άντρα της Apple

Οι αμοιβές του Τιμ Κουκ… ζαλίζουν: Ποιες ήταν οι απολαβές τη χρονιά που πέρασε του ισχυρού άντρα της Apple

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είχε μια καλή χρονιά το 2018, κερδίζοντας εισοδήματα της τάξης των 136 εκατ. δολαρίων.

Ο Τιμ Κουκ, ο ηγέτης της εταιρίας που βγάζει μεταξύ άλλων το iPhone έβγαλε 15 εκατ. δολάρια σε επίπεδο απολαβών (3 εκατ. δολάρια ο μισθός του και άλλα 12 εκατ. τα μπόνους), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Apple στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Άλλα 294.082 δολάρια κόστισαν οι μετακινήσεις του γενικού με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με όσα αποκομίζει ο Κουκ από τα πακέτα μετοχών που παρέχει η Apple στον γενικό της από το 2011. Ο Κουκ έβγαλε φέτος 121 εκατ. δολάρια, έχοντας στη θυρίδα του άλλο 1,5 εκατ. μετοχές της Apple, συνολικής αξίας άνω των 189 εκατ. δολαρίων.

H Apple αποκάλυψε ακόμα πως ο μέσος υπάλληλός της βγάζει τον χρόνο 55.426 δολάρια, σημαντικά λιγότερα από τον αντίστοιχο μέσο μισθό του Facebook που υπερβαίνει τις 240.000 δολάρια.

Αυτό σημαίνει πως οι απολαβές του Κουκ (μόνο ο μισθός και τα μπόνους) είναι 283 φορές ο μέσος μισθός της Apple! Ο ίδιος υποσχέθηκε από το 2015 πως θα δώσει το σύνολο της περιουσίας του σε αγαθοεργίες. Τη χρονιά που μας πέρασε δώρισε 5 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπική οργάνωση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.