Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ξεκινάει τον εφοδιασμό της Κίνας με φυσικό αέριο

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ξεκινάει τον εφοδιασμό της Κίνας με φυσικό αέριο

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom θα αρχίσει τον εφοδιασμό της Κίνας με φυσικό αέριο, πριν από την συμπεφωνημένη ημερομηνία, από την 1η Δεκεμβρίου του 2019 , δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στο Πεκίνο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κινεζικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας CNPC, Βαν Ιλίν.

Οι δύο πλευρές κατά τις συνομιλίες έθιξαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν την συνεργασία των δύο εταιρειών, ενώ το κύριο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η προετοιμασία της έναρξης του εφοδιασμού της Κίνας με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Sila Sibiri» («Η Δύναμη της Σιβηρίας»), ο οποίος αναμένεται να λειτουργεί πλήρως έως το 2025.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την συνάντησή τους οι δύο πλευρές έδωσαν στα σχέδια εφοδιασμού της Κίνας με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της ρωσικής Άπω Ανατολής και της «δυτικής όδευσης», ενώ επεσήμαναν ότι με βάση τα αποτελέσματα του 2018 η Κίνα έγινε για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο. Ο όγκος των εισαγωγών φυσικού αερίου έφθασε τα 125,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσότητα που υπερβαίνει κατά 31% (30,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) τις εισαγωγές του 2017.

«Μάλιστα η μεγαλύτερη αύξηση αναλογεί στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθώς η Κίνα στην παρούσα συγκυρία δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει πλήρως την αυξανόμενη κατανάλωση σε φυσικό αέριο μέσω των αγωγών φυσικού αερίου που διαθέτει», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο μερών.

Ο Μίλερ και ο Ιλίν συζήτησαν την συνεργασία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την χρήση φυσικού αερίου, στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως καυσίμου, ζητήματα σταθμών υπόγειας φύλαξης φυσικού αερίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 21 Μαΐου η Gazprom και η CNPC υπόγραψαν συμφωνία διάρκειας 30 ετών, βάσει της οποίας η Ρωσία θα πρέπει να εφοδιάζει την Κίνα ετησίως με 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.