ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στην UBS – Πρόστιμο ύψους 4,5 δισ. ευρώ!

Έπεσε βαρύς ο πέλεκυς στην UBS – Πρόστιμο ύψους 4,5 δισ. ευρώ!

Το υπέρογκο ποσό των 4,5 δισ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η ελβετική τράπεζα UBS μετά την ενοχή της από το γαλλικό δικαστήριο για παράνομη προσέγγιση πελατών στη Γαλλία αλλά και ξέπλυμα χρημάτων από φοροδιαφυγή.

Έπειτα από την δημοσιοποίηση της καταδικαστικής απόφασης η μετοχή της UBS «βούτηξε» στο 2%. Σύμφωνα με το Reuters, δικηγόρος που εκπροσωπεί την τράπεζα δήλωσε ότι η UBS θα εφεσιβάλει την απόφαση, ωστόσο μια έφεση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η υπόθεση να τραβήξει για χρόνια, σύμφωνα με αναλυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματική ποινή που επιβλήθηκε πλησιάζει τα περσινά καθαρά κέρδη της τράπεζας, αποτελεί την υψηλότερη που έχει επιβληθεί ποτέ από τη γαλλική δικαιοσύνη σε υπόθεση φοροδιαφυγής. Από το συνολικό ποσό, τα 800 εκατ. ευρώ αποτελούν πρόσθετη αποζημίωση προς το γαλλικό Δημόσιο.

Η UBS, η οποία αρνείται τις κατηγορίες έχει επιμερίσει 2,46 δισ. δολάρια για να καλύψει πιθανές ζημίες που αφορούν δικαστικά έξοδα και αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών.

Η δίκη στη Γαλλία έρχεται σε συνέχεια παρόμοιας υπόθεσης στις ΗΠΑ, όπου η UBS αποδέχθηκε διακανονισμό 780 εκατ. δολαρίων το 2009, και στη Γερμανία, όπου συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 300 εκατ. ευρώ το 2014. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι τα καθαρά της κέρδη για το 2018 διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισεκ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.