ΗΠΑ: Eπιβολή δασμών στις εισαγωγές συγκολλημένων σωλήνων από Ελλάδα

ΗΠΑ: Eπιβολή δασμών στις εισαγωγές συγκολλημένων σωλήνων από Ελλάδα

Το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε απόψε ότι κατέληξε στο οριστικό συμπέρασμα ότι οι συγκολλημένοι σωλήνες μεγάλης διαμέτρου που εισάγονται από τον Καναδά, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους στην εγχώρια αγορά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επιβολή δασμών στο συγκεκριμένο προϊόν.

Το υπουργείο, που επισήμανε ότι, επιπροσθέτως, η Νότια Κορέα και η Τουρκία επιδοτούν τις εξαγωγές τους, ανέφερε ότι ο Καναδάς πωλεί το προϊόν σε τιμή κατώτερη κατά 12,32%, η Ελλάδα κατά 9,96%, η Νότια Κορέα κατά έως και 20,39% και η Τουρκία κατά 5,05%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφόσον η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ διαπιστώσει ότι η αμερικανική βιομηχανία έχει πληγεί από αυτήν την πρακτική, θα επιβληθούν δασμοί για μια αρχική περίοδο πέντε ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.