Στέλεχος Λυκού Οίκου: «Το Fracking περιορίζει τις συνέπειες στην τιμή του πετρελαίου από τις κυρώσεις στο Ιράν»

Στέλεχος Λυκού Οίκου: «Το Fracking περιορίζει τις συνέπειες στην τιμή του πετρελαίου από τις κυρώσεις στο Ιράν»

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου θεωρεί πως η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλλουν κυρώσεις στις εισαγωγές του ιρανικού πετρελαίου δεν θα σηματοδοτήσει μεταβολές στην τιμή του διεθνώς.

Η αμερικανική κίνηση να μπλοκαριστούν όλες τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν δεν θα έχει απτή επίπτωση στην τιμή του πετρελαίου, επειδή οι αμερικανικές εταιρείες frackingμπορούν να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή για να προμηθεύσουν την αγορά, δήλωσε ο διευθυντής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, στο National Press Club.

Τη Δευτέρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τερματίσουν την ισχύ των εξαιρέσεων για τις κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου του Ιράν.

«Δεν βλέπω κανένα οξύτατο αντίκτυπο. Ο κόσμος είναι γεμάτος πετρέλαιο», δήλωσε ο Κάντλοου την Τρίτη.

Ο Κάντλοου σημείωσε ότι η τιμή του ενδιάμεσου αργού του Τέξας, βασικό σημείο αναφοράς, ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τα 60 δολάρια το βαρέλι μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το πετρέλαιο των 60 δολαρίων μου φαίνεται εντάξει, 30-40 δολάρια όχι τόσο πολύ, ούτε 80-90 δολάρια καθόλου».

Ως αποτέλεσμα, το πετρέλαιο, ως διαπραγματευτικό όπλο ανήκει τώρα στις ΗΠΑ, σημείωσε, προσθέτοντας: «Είμαστε ο οδηγός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας fracking στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά στο Δυτικό Τέξας και στην παρακείμενη πολιτεία του Νέου Μεξικού, επέτρεψε στη χώρα να ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.