ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η κατάργηση των εξαιρέσεων στις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ «εκτόξευσε» την τιμή του μπρεντ στα 75$!

Η κατάργηση των εξαιρέσεων στις εξαγωγές του ιρανικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ «εκτόξευσε» την τιμή του μπρεντ στα 75$!

«Φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου και άρα της βενζίνης βάζουν οι αμερικανικές προσπάθειες να μηδενίσουν τις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου και στις στις 11:51 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε άνοδο 65 σεντς στα 75,22 δολάρια το βαρέλι.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό είχαν διαμορφωθεί νωρίτερα στα 66,09 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 20 σεντς.

Την ίδια στιγμή Πολωνία και η Γερμανία ανέστειλαν τις εισαγωγές ρωσικού αργού μέσω του αγωγού Ντρούζμπα λόγω κακής ποιότητας.

Το ίδιο έπραξε και η Τσεχία.

Ο αγωγός αυτός μπορεί να μεταφέρει έως 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα ή 1% της παγκόσμιας ζήτησης για αργό πετρέλαιο, ενώ έχει ανασταλεί η ροή περίπου 700.000 βαρελιών την ημέρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι θα τερματίσουν όλες τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις που αφορούν το Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, απαιτώντας από χώρες να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη από τον Μάιο, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις από την Ουάσινγκτον.

Βέβαια ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται Κίνα και Ινδία, πολύ μεγάλα ΜΕΓΕΘΗ ακόμα και για τις ΗΠΑ για να τους «τραβήξουν το αυτί» και ειδικότερα η Κίνα η οποία κατέχει πολύ μεγάλο μέρος του αμερικανικού χρέους.

Δεν μπορούν οι ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις οι οποίες θα τους στοιχίσουν ακριβά καθώς θα επισπεύσουν τις διεργασίες «στοχοποίησης» του δολαρίου από όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δολάριο έχουν στόχο να το «εκθρονίσουν» η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και η Τουρκία για να απαλλαγούν από όποιο μοχλό πίεσης έχουν στα χέρια τους οι Αμερικανοί επειδή το νόμισμά τους είναι παγκόσμιο αποθεματικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.