Κίνα: Υιοθετεί μέτρα για τη μείωση των τεχνολογικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ

Κίνα: Υιοθετεί μέτρα για τη μείωση των τεχνολογικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ

Τον προηγούμενο μήνα, η Ουάσιγκτον έθεσε στη μαύρη λίστα τη Huawei, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείας να συνεργάζονται με τον κινεζικό κολοσσό, δίχως κρατική άδεια.

Μηχανισμό για την προστασία των — βαρύνουσας σημασίας — τεχνολογιών και τη μείωση των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ φέρεται να δημιουργεί η Κίνα, εν μέσω των κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον αρχισυντάκτη των «Global Times», ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για μία «κίνηση που στοχεύει στην αντιμετώπιση των αμερικανικών μέτρων».

​«Μόλις τεθεί σε ισχύ (σ.σ. ο μηχανισμός), ορισμένες τεχνολογικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ θα υπόκεινται σε έλεγχο» έσπευσε να προσθέσει.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua γνωστοποίησε ότι το Πεκίνο εκπονεί ειδική μελέτη για τη δημιουργία «εθνικού τεχνολογικού διαχειριστικού συστήματος, με στόχο την «αποτελεσματικότερη πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων εθνικής ασφάλειας».

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες επέρχονται ως συνέχεια των δημοσιευμάτων, με βάση τα οποία η Κίνα θα καταρτίσει λίστες με «μη αξιόπιστες» ξένες εταιρείες. Σ’ αυτές (σ.σ. τις λίστες) θα συμπεριλαμβάνονται όσοι δεν κατορθώνουν να ευθυγραμμιστούν με τους κανονισμούς της αγοράς και πλήττουν τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο απαγορευόταν η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τη Huawei, δίχως κρατική έγκριση. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η αναστολή της συνεργασίας της Google με τον κινεζικό «κολοσσό», εξέλιξη η οποία πυροδότησε νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.