ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κίνα: Οι δασμοί απειλούν την παγκόσμια οικονομία – Αξιωματούχοι προειδοποιούν

Κίνα: Οι δασμοί απειλούν την παγκόσμια οικονομία – Αξιωματούχοι προειδοποιούν

Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, Ουάνγκ Σουγουέν προειδοποίησε ότι οι δασμοί που επιβάλλονται από ορισμένες χώρες εγείρουν απειλή για την παγκόσμια οικονομία και πρόσθεσε πως η Κίνα ελπίζει ότι θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Από την πλευρά του ο Τσεν Γιουλού, υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, τόνισε πως τα περιθώρια των χωρών ως προς την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας είναι περιορισμένα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζιανγκ Τζουν τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει τη ζημιά που προκαλεί ο προστατευτισμός και ότι το Πεκίνο θα περιφρουρήσει τα συμφέροντά του.

Αιχμές από Κίνα σε ΗΠΑ
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έκαναν τις δηλώσεις αυτές, που εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονταν στον εμπορικό πόλεμο της Κίνας με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων ενόψει της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας στα τέλη της εβδομάδας. Για τον Τζανγκ, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει κινδύνους και η Ομάδα των Είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη οφείλει να εγγυηθεί πως θα υπάρξει ενότητα και συνεργασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Τραμπ
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Οσάκα, στο περιθώριο της συνόδου, ενώ οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για να δοθεί τέλος στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσά στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν έχουν καταγράψει μεγάλη πρόοδο μέχρι τώρα. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών και η DW είχε αναφερθεί στον εμπορικό πόλεμο των δύο χωρών σημειώνοντας ότι αποτελεί απειλή για το παγκόσμιο εμπόριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.