Οι Ρώσοι τουρίστες κατακλύζουν την Τουρκία

Οι Ρώσοι τουρίστες κατακλύζουν την Τουρκία

Η Ρωσία βρίσκεται στις πρώτες 10 χώρες του κόσμου ως προς τον αριθμό των πολιτών της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες είναι η Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Ρωσία, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του δείκτη Mastercard Global Destination Cities Index: Origins, κατέλαβε την 9η θέση ως προς τον αριθμό των πολιτών της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διεθνές σύστημα πληρωμών Mastercard για αγορές που κάνουν τουρίστες.

Την πρωτιά κατέχουν οι ΗΠΑ και η Κίνα, η οποία από την 7η θέση που κατείχε το 2009 πέρασε στην 2η θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, οι βασικοί προορισμοί των Ρώσων τουριστών είναι η Αττάλεια στην Τουρκία, η Πατάγια και το Πουκέτ στην Ταϋλάνδη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στα θέματα τουρισμού, το 2018 ταξίδεψαν σε χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες), περισσότεροι από 40 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.