Μίνι- κραχ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βασικός λόγος ο φόβος εμπορικού πολέμου

Μίνι- κραχ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βασικός λόγος ο φόβος εμπορικού πολέμου

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μια ημέρα μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου προς την Κίνα, περί επιβολής δασμών 10% για εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 378,15 μονάδες με πτώση 2,46%. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 2,34%, στις 7.407,06 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατάγραψε μείωση 3,11%, κλείνοντας στις 11.872,44 μονάδες.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες, κατά 3,57%, για να κλείσει στις 5.359,00 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 2,41%, στις 21.046,86 μονάδες. Ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στις 8.897,60 μονάδες, με πτώση 1,56%.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον υπέστη ισχυρό πλήγμα καθώς το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε την έδρα του Brecon και Radnorshire, στην Ουαλία, από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα. Η απώλεια αυτή μειώνει την κυβερνητική πλειοψηφία του Τζόνσον την ώρα που επίκειται η μάχη για το σχέδιό του περί Brexit.

Σε ότι αφορά τα επιχειρηματικά νέα, η RBS ανακοίνωσε μέρισμα ύψους 1,7 δισ. στερλινών, καθώς τα κέρδη β’ τριμήνου ανήλθαν σε 1,3 δισ., ξεπερνώντας την προβλεψη αναλυτών γαι 1 δισ. στερλίνες.

Η γαλλική Credit Agricole ανακοίνωσε πτώση 15% στα κέρδη που διαμορφώθηκαν σε 1,22 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Allianz αντιθέτως ανακοίνωσε αύξηση 13,5% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου που διαμορφώθηκαν σε 2,265 δισ. ευρώ. Η μετοχή της όμως υποχώρησε στις πρωινές συναλλαγές κατά 2,7%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.