ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας επηρεάζει την τιμή του PlayStation – Προειδοποιεί για αύξηση η Sony

O εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας επηρεάζει την τιμή του PlayStation – Προειδοποιεί για αύξηση η Sony

Προειδοποίηση πως η εμπορική διαμάχη Ηνωμένων Πολιτειών – Κίνας θα μπορούσε να φέρει αύξηση στην τιμή του PlayStation απηύθυνε η Sony, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται σε δήλωση του οικονομικού διευθυντή της ιαπωνικής εταιρείας, Χιρόκι Τοτόκι.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι περισσότερες κονσόλες PlayStation κατασκευάζονται στην Κίνα.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ότι η αύξηση των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά ηλεκτρονικά προϊόντα θα έχει τελικά επιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Sony δεν έχει ακόμη αποφασίσει να αυξήσει τις τιμές και εξακολουθεί να εξετάζει διάφορες επιλογές για να ανταποκριθεί στην αύξηση των δασμών.

Την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χουά Τσούνινγκ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υπεύθυνες για τις «κωλοτούμπες» στις διμερείς εμπορικές συνομιλίες.

«Όταν κάνουν διαπραγματεύσεις για το εμπόριο και την οικονομία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείπουν τις τακτικές πίεσης. Οι ΗΠΑ πρέπει να αποδείξουν την ειλικρίνειά τους και να ενεργήσουν επίσης με ειλικρίνεια για να καταλήξουμε σε εμπορική συμφωνία», ανέφερε η δήλωση της εκπροσώπου.

Νωρίτερα, καθώς οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρίσκονταν σε εξέλιξη στη Σαγκάη, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Το πρόβλημα με αυτούς που περιμένουν … είναι ότι αν και όταν κερδίσω, η συμφωνία που θα πάρουν θα είναι πολύ πιο σκληρή από ό, τι διαπραγματευόμαστε τώρα … ή καθόλου συμφωνία».

Τον Μάιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες κλιμάκωσαν τον εμπορικό πόλεμο όταν επέβαλαν δασμούς 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κίνα, με τη σειρά της, προανήγγειλε πως θα αντιδράσει με δασμούς σε προϊόντα των ΗΠΑ αξίας 60 δισ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο χώρες εμπλέκονται σε μια εμπορική διαμάχη από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος επέβαλε δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να περιορίσει το διμερές εμπορικό έλλειμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.