ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τριγμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μαζικό ξεπούλημα στις ιταλικές τράπεζες

Τριγμοί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μαζικό ξεπούλημα στις ιταλικές τράπεζες

Στη δίνη της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που βρέθηκαν αντιμέτωπα με ισχυρές πιέσεις. Στον «κατήφορο» οι τράπεζες. Ανησυχίες συνεχίζει να προκαλεί και το σινο-αμερικανικό «μέτωπο».

Μαζικές ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν σήμερα στα ταμπλό των ευρωαγορών, εν μέσω των ανησυχιών που έχει προκαλείσει από τη μία η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, και από την άλλη η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,9%, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται έντονες πιέσεις, σημειώνοντας «βουτιά» 1,9%.

Τα βλέμματα στράφηκαν στην Ιταλία. Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με τον επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, να εκφράζει την ετοιμότητα του κόμματος να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έχασε 2,5%, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα αποθάρρυνε τους επενδυτές. Την ίδια ώρα, ισχυρές απώλειες κατέγραψαν και οι ιταλικές τράπεζες, με τη μετοχή της Banco BPM να διαμορφώνεται 9% χαμηλότερα και τις μετοχές των Unicredit και Ubi Banca να «πέφτουν» κατά 5% και 8% αντίστοιχα.

Στα υπόλοιπα μεγάλα δυτικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE κατέγραψε απώελειες 0,44%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 1,11% και ο γερμανικός DAX σημειώσε πτώση 1,28%.

Ανησυχίες συνεχίζουν, εν τω μεταξύ, να καλλιεργούν και οι εξελίξεις στη σινο-αμερικανική εμπορική διαμάχη, η οποία έχει κλιμακωθεί από τις αρχές του μήνα, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, μάλιστα, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε συμφωνία με την Κίνα προς το παρόν, σε μια νέα ένδειξη ότι η διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.