ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Εξετάζουν την παράταση αναστολής των μέτρων κατά της Huawei

ΗΠΑ: Εξετάζουν την παράταση αναστολής των μέτρων κατά της Huawei

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να παρατείνει, για ακόμα τρεις μήνες, την αναστολή των μέτρων κατά του κινεζικού κολοσσού τεχνολογίας.

Να παρατείνει την συνεργασία της Huawei με τις αμερικανικές επιχειρήσεις για επιπλέον 90 ημέρες φέρεται να είναι έτοιμο του υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η παράταση στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων για τους πελάτες, πολλοί εκ των οποίων λειτουργούν δίκτυα στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εμπορίου έβαλε στην μαύρη λίστα την Huawei και τις θυγατρικές της, τον Μάιο του 2019, εν μέσω κατηγοριών από την κυβέρνηση Τραμπ ότι ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με τις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες της Κίνας.

Επιπλέον, η Ουάσιγκτον παρότρυνε και άλλες χώρες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei για την ανάπτυξη δικτύων 5G.

Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και η Huawei έχουν επανειλημμένα αποκρούσει τις κατηγορίες, λέγοντας ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους πελάτες σε περισσότερες από 170 χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei είναι απότοκο της εμπορικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών και η οποία το τελευταίο διάστημα κλιμακώθηκε. Νωρίτερα, τον Αύγουστο, ο Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει νέους δασμούς 10% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.