ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Γερμανοί «εταίροι» αντί να επενδύουν στην Ελλάδα φτιάχνουν νέο εργοστάσιο της VW στην Τουρκία

Οι Γερμανοί «εταίροι» αντί να επενδύουν στην Ελλάδα φτιάχνουν νέο εργοστάσιο της VW στην Τουρκία

Το ληστρικό χαρακτήρα της ΕΕ τον έχουμε καταλάβει και με το παραπάνω. Η Γερμανία αφού φτωχοποίησε την Ελλάδα, δεν αξιώθηε να κάνει καμία σοβαρή επένδυση.

Η μόνη επένδυση που έκανε ήταν τα περιφερειακά αεροδρόμια που μάλσιτα η γερμανική εταιρία πήρε δάνειο από τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αντίθετα ρίχνει κι επενδύει πολλά χρήματα σε μία χώρα που έχει καταλάβει την μισή Κύπρο και καταπατάει συνεχώς την ελληνικη κυριαρχία.

Ό,τι και να πει κάποιος είναι λίγο.

Μετά από φημολογία αρκετών μηνών, επιβεβαιώθηκε σήμερα μέσω επίσημου εγγράφου ότι τελικά η Τουρκία είναι η χώρα την οποία επέλεξε η VW για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου.

Όπως λοιπόν αναφέρει σήμερα η Automotive News, σε επίσημο εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής εταιρείας που έχει στα χέρια της αποκαλύπτεται ότι το νέο εργοστάσιο της VW θα κατασκευαστεί τελικά στην Τουρκία, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Η λειτουργία του εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2022 και η ετήσια παραγωγή του θα ανέλθει σε 300.000 αυτοκίνητα ανά έτος, δημιουργώντας έτσι 4.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Το συνολικό κόστος της επένδυσης του Ομίλου VW ανέρχεται σε 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το επίσημο εσωτερικό έγγραφο της Automotive News, η VW επέλεξε την Τουρκία για το νέο της εργοστάσιο στην περιοχή από τη μια λόγω του μεγάλου πληθυσμού της χώρας (80 εκατ.) που ισούται με αυτόν της Γερμανίας, αλλά και από την άλλη λόγω της εγγύτητάς της σε αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Από τα 300.000 αυτοκίνητα που θα παράγονται ανά έτος, το 1/3 θα είναι Passat, ένας μεγάλος αριθμός εκ των οποίων θα κατευθύνονται στην αγορά της Τουρκίας. Έτσι, το Passat θα σταματήσει να κατασκευάζεται στη Γερμανία (στο εργοστάσιο του Έμντεν) όπου κατασκευαζόταν μέχρι σήμερα και το οποίο θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επίσης, στο εργοστάσιο αυτό θα κατασκευάζεται και το Skoda Superb, αφήνοντας χώρο για την παραγωγή άλλων μοντέλων στο εργοστάσιο της Skoda στο Kvasiny της Τσεχίας όπου κατασκευάζεται σήμερα το μεγάλο της μοντέλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε, ότι η VW έψαχνε στην περιοχή μας να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο, καταλήγοντας σε δύο επιλογές, αυτή της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Τελικά όμως, η Τουρκία ήταν αυτή που κέρδισε, ύστερα και από τις πρόσφατες κομβικές κινήσεις που έκανε ο Πρόεδρος Ερντογάν, δίνοντας τελικά στη VW το «πάτημα» να την επιλέξει έναντι της Βουλγαρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.