ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tι είναι η Singles Day με τον τζίρο των 30 δισ. δολαρίων;

Tι είναι η Singles Day με τον τζίρο των 30 δισ. δολαρίων;

Η Singles Day, γιορτάζεται στην Κίνα την 11η Νοεμβρίου και είναι μία μέρα αντίστοιχη με τη Black Friday και τη Cyber Μoday.

Εκτός Κίνας δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, ωστόσο χάρη στην Alibaba τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μία ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας, που ξοδεύονται πολλά δισ. δολάρια.Οι πωλήσεις της Alibaba κατά τη Single Day ξεπερνούν τις αντίστοιχες οποιασδήποτε άλλης μέρας προσφορών.

Φέτος ο κινεζικός κολοσσός κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων ξεπερνώντας τα 30 δισ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο.

Η «Ημέρα των Εργένηδων» θεωρείται ότι ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 στα πανεπιστήμια από άνδρες που γιόρταζαν την εργένικη ζωή τους. Άλλωστε η ημερομηνία 11/11, με τους τέσσερις άσους να αποτελεί αναφορά στους εργένηδες.

Το 2009, η Alibaba προχώρησε στην πρώτη καταναλωτική καμπάνια για τη συγκεκριμένη ημέρα, προσφέροντας γενναίες εκπτώσεις στην πλατφόρμα αγορών Tmall. Την ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντάνιελ Τζανγκ για να προωθήσει μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η Alibaba είδε την αξία όλων των προϊόντων που πωλούνται μέσα από τις πλατφόρμες της να διαμορφώνεται στα 7,8 εκατ. δολάρια κατά την Ημέρα των Εργένηδων το 2009. Πέρυσι, το νούμερο αυτό ξεπέρασε τα 25 δισ. δολάρια, με την 11η Νοεμβρίου να αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως events αγορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε την εκδήλωση αυτή σε μια εμπορική ημέρα για όλη την κοινωνία.Νομίζω ότι πρόκειται για φαινόμενο», δήλωσε ο Τζανγκ στο CNBC σε συνέντευξή του πέρσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.