Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη ρωσική Rosneft για μεσολάβηση πώλησης πετρελαίου της Βενεζουέλας στη Νότιο Αφρική

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη ρωσική Rosneft για μεσολάβηση πώλησης πετρελαίου της Βενεζουέλας στη Νότιο Αφρική

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία Rosneft Trading S.A. και στον επικεφαλής της Ντιντιέ Κασιμίρο για τη συνεργασία της με τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλλε κυρώσεις στην ρωσική εταιρεία Rosneft Trading, S.A επειδή ενεργούσε στον τομέα πετρελαίου στην οικονομία της Βενεζουέλας», ανακοίνωσε το υπουργείο προσθέτοντας ότι κυρώσεις επιβλήθηκαν και στον επικεφαλής της εταιρείας Ντιντιέ Κασιμίρο.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Rosneft Trading S.A.. θυγατρική του ρωσικού κολοσσού Rosneft, με έδρα την Ελβετία, ότι ενεργούσε ως μεσολαβητής πουλώντας το πετρέλαιο της Βενεζουέλας κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Παράλληλα, κατηγορούν τον πρόεδρο της εταιρείας ότι είναι «ο κύριος Ευρωπαίος διαμεσολαβητής για να βοηθήσει τον Μαδούρο να αποφύγει τις κυρώσεις».

«Η συντριπτική πλειοψηφία του πετρελαίου του καθεστώτος Μαδούρο για το οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις και που κυκλοφορεί στον κόσμο γίνεται μέσω της Rosneft Trading», ανέφερε ανώτερος υπάλληλος της αμερικανικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

Το αμερικανικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι η Rosneft Trading S.A. διευκόλυνε την αποστολή δύο εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου Merey-16 από τη Βενεζουέλα στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με την αμερικανική απόφαση, παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Rosneft Trading, S.A και του Ντιντιέ Κασιμίρο στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν επίσης μια γενική άδεια που δίνει προθεσμία 90 ημερών σε εταιρείες που συνεργάζονται με τη Rosneft Trading S.A. 90 να άρουν τις συμφωνίες, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.