ΗΠΑ: Προχωράει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων για το Nord Stream 2

ΗΠΑ: Προχωράει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων για το Nord Stream 2

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξουσιοδότησε τους υπουργούς των ΗΠΑ και το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσουν ένα μέρος του εθνικού νομοσχεδίου για την άμυνα της χώρας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι κυρώσεις κατά του Nord Stream 2, σύμφωνα με το κείμενο που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

«Αναθέτω στον Υπουργό Εξωτερικών, σε συνεννόηση με τον Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες του Προέδρου, να εφαρμόσουν τις ακόλουθες διατάξεις του νόμου της Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ για το Φορολογικό Έτος 2020», ανέφερε ο Τραμπ στο υπόμνημα.

Μεταξύ των τμημάτων του αμυντικού νομοσχεδίου που υπέγραψε ο Τραμπ, ήταν το τμήμα 7503, το οποίο καλεί τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικής Ασφάλειας να εντοπίζουν τα σκάφη που εμπλέκονται στην τοποθέτηση σωλήνων για το έργο Nord Stream 2, ώστε να μπορούν να τους επιβάλλουν κυρώσεις.

Ο Τραμπ έκανε νόμο του κράτους των ΗΠΑ, το σχετικό νομοσχέδιο στις 21 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.